Musiikin supertähti, brittiläinen Adele Laurie Blue Adkinsad syntyi 5. toukokuuta 1988 Lontoon Tottenhamissa. Hänet kasvattivat hänen yksinhuoltajaäitinsä ja isovanhempansa. Adelen lahjakkuus tuli ilmi jo varhain ja seitsemänvuotiaana hän jäljitteli huoneessaan Spice Girlseja. Adele opiskeli BRIT School for Performing Arts and Technology -korkeakoulussa ja valmistui sieltä vuonna 2006. Hänen MySpace-palveluun lataamansa demonauha huomattiin pian ja hän sai levytyssopimuksen brittiläisen indie-tuotantoyhtiön label XL:n kanssa. Adele on valloittanut kaikki listat ja samalla kuulijoiden sydämet siitä asti, kun hänen musiikkiaan on julkaistu. Adelen ääni on hyvin tunnistettava ja hänen sanoituksensa koskettavia ja rehellisiä.

Jo hänen vuonna 2008 julkaistu debyyttilevynsä 19 oli kriitikoiden ylistämä ja myös kaupallinen menestys. Levy on tähän mennessä myynyt Britanniassa seitsenkertaisesti ja Yhdysvalloissa kaksinkertaisesti platinaa. Yhdysvalloissa Adelen suosio sai alkunsa hänen esiinnyttyään suositussa televisio-ohjelmassa Saturday Night Live loppuvuodesta 2008. Jo seuraavana vuonna Adele voitti Grammy-gaalassa parhaan uuden artistin sekä parhaan naisartistin palkinnot. Adelen toinen albumi 21 julkaistiin vuonna 2011 ja tämä menestyi vielä edellistä paremmin. Adele voitti levystään kuusi Grammy-palkintoa, kaksi Brit-palkintoa ja kolme American Music -palkintoa. Yhdysvalloissa levylle myönnettiin timanttilevyn arvo sen pysyttyä albumilistan ensimmäisellä sijalla kauemmin kuin yksikään levy vuoden 1985 jälkeen. Levyä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. Kolmannen albuminsa, 25, Adele julkaisi vuonna 2015 ja edeltäjiensä tavoin myös tästä levystä tuli saman tien myyntimenestys.

Adele asuu tällä hetkellä Beverly Hillsissä Los Angelesissa, sillä hän äänittää musiikkinsa pääosin Yhdysvalloissa. Hänen nykyinen levy-yhtiönsä on Columbia Records, jolla on listoillaan huippuartisteja kuten Barbra Streisand, Bob Dylan ja Beyoncé. Columbia Recordsin toimitusjohtaja Rob Stringer sanoo Adelen olleen alusta asti raikas tuulahdus musiikkimaailmassa. Adele ei perusta showtaan näyttäviin tanssinumeroihin, hän ei esiinny mainoksissa tai tietoisesti kehitä itseään brändiksi, eikä suostu hyödyntämään playbackia esiintyessään. Tämä oli musiikkimaailmassa jo unohtunutta aitoutta ja se otettiin innokkaasti vastaan. Adele keskittyy todella ainoastaan musiikkiinsa ja tekee sen täydellä sydämellä. Laulajakollega Beyoncé on julkisesti kehunut Adelea upeaksi persoonaksi. Beyoncé toteaa, että Adelen seurassa on helppo olla, hän on todella hauskaa seuraa ja tullut tunnetuksi suorasanaisuudestaan. Kollegan mukaan Adelen arvot ovat kohdillaan ja hän on omassa elämässään hyvin vaatimaton ihminen.

Adele varttui vaatimattomissa oloissa, eikä hän edelleenkään menestyksestään huolimatta myönnä kaipaavansa rahaa. Hän toteaa olevansa onnellinen siitä, että hänen kappaleensa ovat kuuluisia ja hän saa tehdä musiikkia, mutta ei niinkään välitä olla muuten julkisuudessa. Adele on kertonut kärsivänsä toisinaan pahastakin lavakammosta, eikä hän erityisesti nauti kiertueista. Haastattelussa hän sanoo, ettei häntä haittaisi, vaikka hän ei enää ansaitsisikaan rahaa, sillä se ei ole hänen päämääränsä elämässä. Adelella on neljävuotias poika poikaystävänsä Simon Koneckin kanssa. Hän toteaa, että tällä hetkellä elämä pyörii täysin hänen poikansa ympärillä ja hän aikatauluttaa työntekonsa siten, että voi viettää mahdollisimman paljon aikaa lapsensa kanssa. Hän puhuu aktiivisesti ja avoimesta naisten asemasta, eikä peittele elämänsä huonompiakaan puolia. Juuri Adelen avoimuus hänen kokemastaan synnytyksen jälkeisestä masennuksesta tai esiintymiskammosta on saanut hänet tuntumaan niin lähestyttävältä supertähteydestään huolimatta. Adelen kerrotaan olleen oma itsensä 18-vuotiaasta asti, kun hän ensimmäistä kertaa käveli levy-yhtiön käytäviä. Hänen lähipiirinsä mukaan nainen ei ole muuttunut tuosta ajasta lainkaan, vaan hän kohtelee edelleen kaikkia tasavertaisesti riippumatta siitä, onko kyseessä talonmies vai levy-yhtiön pomo. Eikä Adele koskaan pyytele anteeksi omaa olemassaoloaan.