Petri Tiili, joka tunnetaan paremmin Pelle Miljoonana, syntyi Haminassa vuonna 1955. Hän asui perheensä kanssa rintamamiestalossa insinööri-isän ja kanslisti-äidin kanssa. Teini-iässä hänen intohimonsa ei ollut niinkään musiikki, vaan nuoren pojan kunnianhimo kohdistui jalkapallon pelaamiseen. Beatlesia ja Rolling Stonesia hän kuitenkin kavereidensa kanssa kuunteli. Tuolloin Petrin suurin idoli oli brasilialainen tähtijalkapalloilija Pelé, jolta Pelle Miljoona otti lopulta nimensä. Soittamisesta hän kiinnostui lukiossa, jossa perustettiin myös ensimmäinen bändi. Petriä olisi kiinnostanut eniten rumpujen soittaminen, mutta hän joutui pakon edessä laulajan paikalle. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen bändi hajosi bändikavereiden suunnatessa jatko-opintoihin tai työelämään ja Petri huomasi olevansa yksin Haminassa, ahdistavissa lapsuuden ympyröissä. Hän haki ja pääsi opiskelemaan Savonlinnan opettajankoulutuslaitokselle, vaikka ei varsinaisesti haaveillut opettajan ammatista.

Keväällä 1977 nuori mies suuntasi interreilaamaan ja tällä reissulla alkoivat kirkastua myös tulevaisuuden suunnitelmat Petrin päätyessä Englantiin, jossa uusi nuorisoliike punk näkyi ympäri Lontoon katuja. Matkalle lähti Petri Tiili, mutta sieltä palasi Pelle Miljoona. Hän palasi Savonlinnaan ja kokosi ympärilleen bändin. Bändi kasasi ensimmäisen demonsa nopealla aikataululla ja kasetti kulkeutui Dave Lindholmin kautta levy-yhtiön pomon, Atte Blomin kuunneltavaksi. Vuoden 1977 lopulla bändi pääsi jo nauhoittamaan ensimmäistä singleään. Nyt muusikko kertoo, ettei bändillä tuolloin ollut mielessä sen kummempaa sanomaa vaan tärkeintä oli päästä meluamaan. Kun bändin kappale Olen työtön soi ensimmäistä kertaa radiossa, kuulijoita varoitettiin etukäteen kappaleessa esiintyvistä kirosanoista. Bändit albumit nostivat nopeasti suosiotaan, mutta varsinainen läpimurot oli sittenkin vasta Moottoritie on kuuma -levy. Jättisuosio yllätti artistin, mutta oli ohi muutamassa vuodessa. Bändin kitaristi Andy McCoy ja basisti Sami Jaffa suuntasin valloittamaan maailmaa uuden bändinsä Hanoi Rocksin kanssa ja vuoden kuluttua myös rumpali Tumppi Varonen lähti uusille teille. Pelle Miljoona keskittyi uuteen intohimoonsa eli kirjoittamiseen. Hän innostui kirjoittamisesta kunnolla ensimmäisen maailmanympärimatkansa myötä 1981 ja esikoisromaani Buddha Blues ilmestyi vuonna 1985.

Pelle Miljoona on julkaissut urallaan kymmeniä levyjä ja kirjoja, tehnyt tuhansia keikkoja ja onnistunut elämään suurelta osin ihanteidensa mukaan. Tällä hetkellä rock-muusikko keikkailee vakiobändinsä Pelle Miljoona Unitedin kanssa ja kertoo nauttivansa rauhoittuneesta työrytmistään. Pelle Miljoona ei osaa tarkkaan eritellä, missä 60-vuoden rajapyykin ylittäminen käytännössä näkyy. Kappaleissa katsotaan hänen mukaansa nyt enemmän taaksepäin ja muistellaan lapsuuden kauniita kesäpäiviä. Pelle Miljoona toteaa, ettei koskaan tehnyt varsinaista uravalintaa, vaikka 35 vuotta onkin kulunut levyjä tehdessä, kirjoja kirjoittaessa ja keikkaillessa. Hän toteaa, ettei ole koskaan levyä tehdessään miettinyt, minkälaisen vastaanoton se saa ja paljonko sitä tullaan myymään. Levy on tehty silloin, kun on saatu tarpeeksi hyvältä kuulostavia omia biisejä kasaan. Pelle Miljoonalla on silti kokemusta myös siitä, kun levyt myyvät. 1980-luvun alussa julkaistu Moottoritie on kuuma nosti Pelle Miljoona Oy:n Suomen ykkösbändiksi. Nyt artisti toteaa, ettei soittaminen ollut tuolloin aina mukavaa ja yleisölle tuli tarjottua myös kappaleita, jotka eivät olleet niin hyviä kuin olisi pitänyt. Hän toteaa, että nykyään musiikin tekeminen tuntuu huomattavasti kivemmalta. Poptähden roolista Pelle Miljoona ei nauttinut edes nuorena ja ihmettelee nyt itsekin miksi. Hän uskoo sen liittyneen riittämättömyyden tunteisiin ja sitä kautta jonkinlaiseen syyllisyyden tuntemukseen, joka menestykseen liittyi. Nykyään hänellä ei ole tarvetta lähteä mukaan jokaiseen juttuun, vaan projektin täytyy tuntua omalta. Hän uskaltaa vihdoin myös antaa uusien ideoiden muhia hieman pidempään, sillä iän myötä on tullut tunne siitä, ettei koko ajan ole niin kiire.