Beyonce on yksi maailman tunnetuimmista naisartisteista. Hän on saanut luotua erittäin näyttävän ja arvostetun uran Hollywoodissa.

Beyonce koko nimeltään Beyonce Gidelle Knowles-Carter on 37-vuotias supertähti Hollywoodista. Hän on syntynyt Texasissa 4. syyskuuta vuonna 1981. Beyonce on pääasiassa luonut uraa R&B- ja pop-laulajana, mutta on myös näkynyt monissa elokuvissa näyttelijänä. Beyonce tekee suurimman osan lauluistaan itse ja lisäksi hän toimii muotisuunnittelijana. Tunnetuksi Beyonce tuli aikoinaan bändistä Destiny’s Child, jossa Beyocen lisäksi lauloivat Kelly Rowland ja Michelle Williams. Hän aloitti uransa jo vuonna 1990 ja oli mukana bändissä aina vuoteen 2005 asti. Soolouraa hän on luonut 1997 vuodesta alkaen ja tekee edelleenkin aktiivisena musiikkia. Beyonce on naimisissa laulaja tähti jay-Z:n kanssa. Jay-Z:n kanssa heillä on vuonna 2012 syntynyt tytär, sekä 2017 vuonna syntyneet kaksoset.

Beyoncen ura

Beyonce on uransa aikana saanut aikaiseksi paljon eri asioita ja on tehnyt vakuuttavan laulaja- ja näyttelijäuran. Lisäksi hän on esiintynyt Pepsin mainoksissa ja ollut kasvona House of Dereonille ja L’Orealille.

Beyonce aloitti uransa Desiny’s Child -duossa vuonna 1990. Aluksi duossa oli Beyoncen lisäksi vain LaTavia Roberson. Kelly Rowland ja LeToya Luckett liittyivät yhtyeeseen vasta myöhemmin. Aluksi he toimivat lämmittelijöinä eri R&B yhtiöille, kunnes he saivat oman Billboard-listalle päässeen singlen. Tämä single oli nimeltään “No, No, No (Part2)” ja ilmestyi vuonna 19998. Tämän jälkeen LaTavia ja LeToya jättivät yhtyeen ja tilalle tuli Michelle Williams. Bändi teki erinomaisen uran ja myi 52 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti ja pääsi 4 ykkössinglellä Billboard-listalle. Tämä kolmikko on myös voittanut useita Grammy-palkintoja. Bändi kuitenkin hajosi vuonna 2005, kun jäsenet halusivat lähteä soolourille.Vuonna 2003 laulaja oli jo julkaissut ensimmäisen soololevynsä, jossa hän lauloi ensimmäisen singlen poikaystävänsä Jay-Z:n kanssa. Tämä kappale oli nimeltään “Grazy In Love” ja nousi yhdeksi suurimmista hiteistä vuonna 2003. Hitti pysyi myös Billboard-listan ykkösenä ennätykselliset kahdeksan viikkoa. Tätä albumia myytiin myös erittäin kiitettävästi, yli kahdeksan miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Vuonna 2006 Beyonce taas julkaisi uuden kappaleen nimeltä “Check on It”, joka esitettiin The Pink Panther –elokuvan soundtracillä. Beyonse myös voitti Grammy palkinnon Luther Vandrossin kanssa tehdystä So Amazing kappaleesta. Vuonna 2010 Beyonce taas teki ennätyksen Grammy-gaalassa, jossa hän voitti kuusi palkintoa ensimmäisenä naisartistina. Nämä palkinnot olivat paras laulu, paras naispuolisen pop-artistin esitys, paras naispuolinen R&B lauluesitys, paras traditionaalinen R&B lauluesitys, paras R&B laulu ja paras ajankohtainen R&B-albumi. Tämä onkin erittäin vakuuttava palkintolista yhdelle illalle.Beyoncen viimeisin albumi on nimeltään Lemonade. Hän julkaisi albumin yllätyksenä vuoden 2016 julkaissun Formation-singlen jälkeen. Hän esitti Formation singlen vuoden 2016 Super Bowlissa, jonka jälkeen hän julkaisi yllätysalbumin. Yllätysalbumin mukana tulee tunnin mittainen lyhytelokuva, joka tekee tästä albumista myös visuaalisen.

Ura elokuvatähtenä

Ensimmäinen elokuva, jossa Beyonce esiintyi elokuvaurallaan, oli nimeltään Carmen: A Hip Hopera vuonna 2001. Tässä elokuvassa hän esiintyi pääosassa Carmen Brownina. Tämän jälkeen hän sai erilaisia osia muun muassa elokuvista Audustin Powers ja kultamuna, Taivaallinen viettelys, Vaaleanpunainen pantteri, Dreamgirls, Cadillac Records, Obsessed ja Salainen valtakunta. Näiden lisäksi hänet on valittu esittämään Nalan ääntä Disneyn uuteen versioon Leijonakuninkaasta. Beyonce esiintyy jatkuvasti eri elokuvissa isommissa ja pienemmissä rooleissa. Beyonce yrittää omien sanojensa mukaan pysyä myös mukana elokuva-alalla. Hän nimittäin nauttii näyttelemisestä ja unelmoi elokuvasta, joka kertoisi hänen isänsä lapsuudesta ja nuoruusvuosista.

Ura elokuvatähtenä