Amerikkalainen musiikin supertähti Lenny Kravitz täyttää tänä vuonna 53 vuotta, mutta sitä ei miehestä koskaan uskoisi. Takana on upea ura, mutta hienoja asioita tapahtuu myös tässä hetkessä. Kravitz on viime vuosina kunnostautunut myös näyttelijänä. Kravitzin tunnistettava musiikkityyli on sekoitus rockia, bluesia, soulia, r&b:tä, funkia, jazzia, reggaeta, hard rockia, poppia, folkia ja balladeita. Hän laulaa itse myös levyjensä taustat ja soittaa lisäksi useita instrumentteja. Vuosina 1999 – 2002 Kravitz voitti neljänä vuotena peräkkäin Grammy-palkinnon parhaasta rock-musiikista ja teki tässä kategoriassa ennätyksen.

Kravitz syntyi ja kasvoi New Yorkissa Manhattanilla, mutta hänen isänsä oli juutalaisesta perheestä ja ukrainalaisilla sukujuurilla, äiti puolestaan kotoisin Bahamalta. Kravitz kiinnostui rummuista jo kolmen vuoden iässä ja paukutteli keittiössä kattiloita käyttäen niitä soittimina. Viisivuotiaana hän päätti, että ryhtyisi muusikoksi. Hän alkoi tosissaan treenata sekä kitaran että rumpujen soittamista. Kravitzin kotona kuunneltiin r&b:tä, jazzia, klassista musiikkia, oopperaa, gospelia ja bluesia, joten hän oppi jo nuoresta pitäen eri musiikkityyleistä. Kravitzin vanhemmat myös tukivat musiikista kiinnostunutta poikaansa ja veivät häntä konsertteihin. Seitsemänvuotiaana hän näki Jackson 5 -yhtyeen esiintymässä Madison Square Gardenissa ja tästä tuli hänen suosikkiyhtyeensä siitä lähtien. Kravitzin isä puolestaan toimi jazz-muusikkojen promoottorina ja tunsi suuria jazz-nimiä kuten Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Stevie Wonder ja Miles Davis. Ellington jopa soitti Kravitzille onnittelulaulun tämän viisivuotissyntymäpäivillä. Hänen äitinsä työskentelin New Yorkin teatterissa ja kannusti poikaansa tämän musiikkiin liittyvissä unelmissa.

Vuonna 1974 Kravitz muutti itärannikolta Los Angelesiin hänen äitinsä järjestettyä hänelle roolin The Jefferssons -tv-sarjassa. Musiikkiuraansa hän jatkoi äitinsä vaatimuksesta poikakuorossa, mutta alkoi Los Angelesiin muutettuaan kiinnostua yhä enemmän rock-musiikista. Hän on kertonut innostuneensa tuolloin vauhdikkaasta elämästä, rock’n’roll -tyylistä ja tytöistä, samalla kun opiskeli lukiossa Beverly Hillsissä. Hän pääsi mukaan koulun arvostettuun musiikkikoulutukseen ja opetti itsensä soittamaan pianoa ja bassoa. Hän haaveili edelleen ammattimuusikon urasta, vaikka näytteli myös mainoksissa.

Kravitz tapasi lukiosta valmistuttuaan useita levy-yhtiöiden edustajia, mutta hänelle kerrottiin jatkuvasti, ettei hänen musiikkinsa ollut joko tarpeeksi mustaa tai tarpeeksi valkoista. Tähän turhautuneena Kravitz päätti tuottaa itse omat levynsä. Tutun äänittäjän kanssa hän perusti levy-yhtiön ja kaksikko teki siitä asti yhteistyötä lähes kaikilla Kravitzin levyillä. Ensimmäisen levyn ollessa lähes valmis, levy-yhtiöt alkoivat käydä tiukkaa kilpailua Kravitzista ja hänen levynsä julkaisemisesta. Tarjouskilpailun voitti Virgin Records, Warner Brosin ja Capitolin jäädessä nuolemaan näppejään. Kravitzin esikoisalbumi Let Love Rule julkaistiin syyskuussa 1989. Yhdysvalloissa albumin suosio oli keskinkertaista, mutta Euroopassa siitä tuli välittömästi hitti.

Omien levyjensä lisäksi Kravitz on kirjoittanut kappaleita ja tuottanut levyjä mm. Madonnalle, Aerosmithille, KISSille  ja Vanessa Paradisille. Vuonna 1991 hän erosi vaimostaan Lisa Bonetista ja hänellä huhuttiin olleen suhde Madonnan kanssa. Kravitz on kuitenkin kieltänyt tämän. Hänen seuraava levynsä käsitteli eroa ja siitä syntynyttä surua. Tältä levyltä on myös yksi Kravitzin suurimmista hiteistä It Ain´t over ’till it’s Over, joka nousi toiseksi Billboardin listalla. Kravitz vieraili kitaristina David Bowien levyllä The Buddha of Suburbia ja pääsi myös työskentelemään idoleidensa Al Greenin ja Curtis Mayfieldin kanssa. Vuonna 2000 Kravitz julkaisi Greatest Hits albumin, josta on tullut hänen kaikkien aikojen suosituin albuminsa. Vuonna 2001 hän tuotti kaksi kappaletta Michael Jacksonin albumille Invincible. Vuonna 2004 Kravitz julkaisi seitsemännen oman albuminsa Baptism ja vuonna 2011 toistaiseksi viimeisimmän Black and White America.