Musiikkimaailmassa on nimiä, joita emme koskaan unohda – yksi niistä on Kurt Cobain. Hänet muistetaan Nirvanan laulajana, lahjakkaana muusikkona. Cobain jätti musiikkimaailmaan pysyvän jäljen ja hänen musiikkiaan kuunnellaan vielä nykypäivänäkin, vaikka hänen menehtymisestään on kulunut jo 25 vuotta.

Poikkeuksellinen tapa laulaa

Kurt Cobainilla oli lauluääni, joka osui suoraan sieluun. Siitä huokui rehellisyys, aitous ja äänen särö saa edelleen tänäkin päivänä huomion. Cobainin ääni huomattiin jo aikoinaan poikkeuksellisena ja ihmiset kokivat jotain aivan uutta, tuoretta ja erittäin erilaista muihin artisteihin verrattuna. Kurt lauloi omalla tavallaan, ilman vaikutteita muilta laulajilta. Hän oli laulaessaan oma itsensä, joka toi lisää voimaan esityksiin. Kurt Cobain oli alunperin se laulaja, jonka musiikista saatettiin käyttää termiä grunge & punk rock. Kurtin ääntä saattoi kuvailla äänenä, joka kertoi tunteista tavalla, jollaista ei oltu ennen nähty. Tavalla, jolla kukaan muu ei osannut ilmaista tunteita. Cobain ei ollut koskaan kiinnostunut laulutunneilla käymisestä. Monet muut kävivät hiomassa laulutekniikkaansa täydelliseksi, mutta Kurt luotti omaan ääneensä. Hän kävi kyllä kerran laulunopettajan pakeilla, mutta totesi, ettei ole hänen juttunsa.

Cobainin vaikutus artisteihin

Cobainilla oli ainutlaatuinen tapa kirjoittaa lauluja ja ääni, joka erotti hänet muista laulajista. Häntä kutsuttiin jo hänen elinaikanaan sukupolvensa ääneksi, siitä huolimatta, että Cobain itse vihasi nimitystä. Tämä hän kuitenkin oli ja siitä hänet muistetaan. Cobain aloitti omalla tyylillään uuden aikakauden. Cobain kirjoitti koskettavia kappaleita, joihin ihmiset ympäri maailman saattoivat samaistua. Kappaleet ovat rehellisiä ja ne kuvaavat tunteita vahvasti, tavalla, jota ei ole muualla nähty. Hänen ainutlaatuinen lahjakkuutensa on inspiroinut suuresti muita artisteja ja moni on ottanut vaikutteita nimenomaan Nirvanasta.

inspiraation juuri Cobainilta tai Nirvanasta

Tämän päivän artisteista ja yhtyeistä moni on sanonut saaneensa inspiraation juuri Cobainilta tai Nirvanasta. Esimerkiksi Lana del Rey on kertonut nähneensä 11-vuotiaana Kurt Cobainin “Heart-Shaped Box” -esityksen tv:stä ja saaneensa samantien inspiraation. Hän ajatteli tuolloin Cobainin olleen maailman kaunein henkilö ikinä. Esitys todella pysäytti nuoren Lanan. Myös 30 Seconds to Mars -yhtyeen vokalisti Jared Leto on kertonut saaneensa vahvoja vaikutteita Kurt Cobainista ja hän ei usko, että olisi samassa tilanteessa ilman Cobainia ja hänen kappaleitaan.

Laajempi vaikutus koko musiikkimaailmaan

Sen lisäksi, että Cobainin lahjakkuus on vaikuttanut yksittäisten artistien elämään ja musiikillisiin suuntauksiin, jätti hän laajemman vaikutuksen koko musiikkimaailmaan. Grunge-bändejä alkoi Nirvanan jälkeen ilmestymään enemmän ja ihmiset rohkaistuivat ilmaisemaan itseään juuri kuten haluavat. Cobain vei musiikin tielle, jolla kukaan ei ollut ennen käynyt ja siitä syystä bändi tullaan muistamaan aina. Cobain toi uransa aikana monia ns. underground-bändejä esille. Hän olisi halunnut itsekin pysyä undergroundina, mutta ihmiset rakastivat Nirvanaa. Bändi piti jopa keikan, jossa soittivat pelkästään heidän vähemmän tunnettuja kappaleitaan. Tarkoitus ei ollut nousta yhdeksi maailman tunnetuimmista yhtyeistä.

Kurt Cobain on useaan otteeseen listattu yhdestä kaikkien aikojen parhaimmista kitaristeista ja laulajista. Hänet on myös nimetty yhdeksi parhaimman lauluäänen omaavista henkilöistä. Hänen nimensä on jäänyt historiaan pysyvästi. Cobainia muistetaan aina hänen kuolinpäivänään, kun fanit kerääntyvät Washingtonin Viretta Parkiin muistelemaan idoliaan. Cobainia ei aikoinaan haudattu, vaan hänet tuhkattiin ja tuhkat siroteltiin Washingtonissa sijaitsevaan Wishkah-jokeen. Tästä syystä hänen haudallaan ei voi käydä, vaan muistopaikkana on sen sijaan hänen Washingtonin kotinsa lähellä oleva puisto. Kurt Cobainin päivää vietetään Aberdeenissa, Washingtonissa 20. helmikuuta, joka on hänen syntymäpäivänsä.