Harvat suomalaiset muusikot jättävät jälkensä Cheekin tavoin historiaan. Jare Tiihonen, eli Cheek, kasvatti musiikki-imperiumistaan menestyksekkään ja kaiken lisäksi vielä suomenkielisenä. Hänen kasvonsa tunnetaan kaikkialla Suomessa – hyvässä ja pahassa.Cheek ei ole kuitenkaan pelkästään kaunis kasvo ja tunnettu nimi. Hän on ollut säännöllisesti paras siinä, mitä tekee. Hän teki omaa musiikkia yhdessä muiden lauluntekijöiden kanssa ja onnistui tekemään monia kappaleita, jotka ylsivät suosituimpien kappaleiden joukkoon. Hänen rap-kappaleensa ovat tuoneet hänelle kolme kultalevyä, kaksi platinaa ja kolme multiplatinaa. Kaiken kaikkiaan Cheekillä on yhdeksän kokonaista albumia. Yhteensä 14 eri kappaletta ovat olleet ykkössijalla Suomen virallisilla hittilistoilla. Tämä on jo itsessään huima saavutus, mutta top 10-listalle on päässyt jopa 35 Cheekin kappaletta. Kaikki huipentui oikeastaan siihen, että Cheek lopetti huipulla – todennäköisesti tarkoituksella. Hän kirjoitti oman elämäkertakirjan, JHT – Musta lammas, joka julkaistiin vuonna 2016. Kyseinen teos inspiroi elokuvaa, Veljeni vartija, joka esitettiin elokuvateattereissa jo vuonna 2018. Tässä välissä, eli vuonna 2017, Cheek saavutti vielä hienon tavoitteen Suomessa – hänestä tuli Spotifyn eniten kuunnelluin suomalainen artisti. Koskaan. Tämä, jos joku, vahvistaa sen, että Cheek pääsi urallaan todellakin huipulle, eikä näitä saavutuksia voi vähätellä vielä pitkään aikaan.

Miten Cheekistä tuli Cheek

Kuten monissa menestystarinoissa, kaikki ei ollut alkuun niin helppoa, eikä kaikkia Tiihosen saavutuksia voidakaan pitää itsestäänselvyytenä. Ahkerana tekijänä ja tiukkana tunnettu Jare on kerännyt musiikkimaailmassa jo omanlaisen maineensa, pääosin kuitenkin niin, että kollegat ihailevat hänen saavutuksiaan. Rap-musiikki ei ole aina ollut mainstream-musiikkia, vaan se ollaan luokiteltu punkin tavoin jopa kapinalliseksi ja katujen musiikiksi. Monet eivät varmasti voineet kuvitellakaan vuonna 1998, että Cheekistä tulisi niin suuri, kuin hänestä tuli. Silloin hänen uransa alkoi. Cheek löysi itsensä rap-musiikin parista jo lukiossa, mistä poiki hänen jäsenyytensä rap-ryhmään nimeltä 5th Element. Kyseinen ryhmä perustettiin Lahdessa, josta Jarekin oli kotoisin. Jare sai lempinimekseen Cheekin kuitenkin kaikkea tätä ennen. Hänen pyöreitä poskia saa kiittää tästä ainutlaatuisesta nimestä, joka kulki artistin kanssa loppuun asti.

Cheekin

Vaikka Cheek aloitti rap-uransa englanniksi, hän siirtyi pian suomenkielisen musiikin pariin, kun hän sai solmittua levytyssopimuksen ja pääsi Sony Music Entertainmentin listoille vuonna 2003. Ensimmäiseltä levyltä nousi ehdottomaksi hitiksi muun muassa Avaimet mun kiesiin, joka soi edelleen satunnaisilla radiolistoilla. Sen jälkeen Cheekin ura lähti nousuun ja nousu tapahtui hyvin säännöllisesti. Vaikka isona läpimurtona pidetään seuraavaa albumia, joka julkaistiin vuonna 2007. Tässä välissä Cheek oli jo vaihtanut Rähinä Recordsille, missä hän pääsi tunnettujen suomalaisten hiphop-artistien joukkoon. Seuraavat albumit julkaistiin säännöllisesti ja vuonna 2011 Cheek päätti perustaa oman levy-yhtiön, joka sai nimekseen Liiga Music Oy:n. Koko Cheekin uran aikana voidaan huomata, että hän on pitänyt ympärillään monia lahjakkaita artisteja. Voidaan jopa sanoa, että hän ei oikeastaan koskaan esiintynyt yksin, vaan teki ja esitti kappaleita muiden kanssa. Hän on ollut mukana erilaisissa projekteissa, kuten esimerkiksi Herrasmiesliigassa ja Profeetat-nimisessä superduossa, jossa oli Cheek ja Elastinen. Cheekin kappaleilla nähdään usein fiittaavia artisteja. Cheek onkin kerännyt Emma-palkintojen lisäksi vahvan ystäväpiirin ympärilleen.

Cheekin (2018 Lahdessa)

Vuonna 2017 Cheek ilmoitti, että hän lopettaisi uransa ja jäähyväiskonsertti järjestettäisiin elokuussa 2018 Lahdessa. Kyseinen konsertti myytiin loppuun käytännössä heti, kuten myös myöhemmin julkaistu lisäkonsertti. Jäähyväiskeikat kantoivat nimeä “Valot sammuu”. Cheek on kuitenkin jättänyt tuleville rap-artisteille hyvin valoisan polun, sillä hän raivasi sitä polkua ahkerasti omalla urallaan. Säännöllinen työ, oikea työporukka ja suunnitelmallinen toiminta loivat hänen urastaan varsinaisen menestystarinan.