Alma Miettinen on 20-vuotias suomalainen laulaja, jonka ura on hurjassa nousukiidossa. Onpa häntä tituleerattu Suomen pop-musiikin suurimmaksi vientitoivoksikin. Muutos on tapahtunut nopeasti, sillä vain muutama vuosi sitten Alma lauloi muille ainoastaan karaokessa ja siivosi Flow-festivaalilla vessoja. Nyt hän tekee ainoat Suomen-keikkansa Flowssa ja Ruisrockissa, sillä muutoin hän kiertää maailmalla.

Ensimmäisen kerran Alma tuli suuremman yleisön tietoisuuteen vuoden 2013 Idols-kilpailusta, jossa hän eteni finaalilähetykseen asti. Vaikka voittoa Idols-kilpailusta ei irronnutkaan, tämä oli Alman uran kääntöpiste. Kilpailua tuomaroinut Sini Sabotage kiinnostui Almasta ja otti tämän mukaan kiertueelleen seuraavana kesänä. Alma kertoo oppineensa paljon musiikkimaailmasta ja keikkailuista tuon kesän aikana ja myös itsenäistyneensä huomattavasti. Toinen tärkeä kohtaaminen Alman uran kannalta tapahtui musiikkileirillä, jossa Alma kirjoitti kappaleita kansainvälisten tuottajien kanssa. Sony ATV:lle työskentelevä Pascal Reinhardt tapasi hänet ja vakuuttui nuoren naisen kyvyistä. Tätä seurasikin alle vuoden kuluttua sopimus saksan Sony ATV:n kanssa, joka palkkasi Alman kirjoittamaan kappaleita muille artisteille.

Mutta ei Alman ura vain biisien kirjoittamiseen muille jäänyt, sillä viime keväänä Saksan Universal Music tarjosi hänelle omaa levytyssopimusta. Lisäksi Alma on käynyt neuvotteluja levy-yhtiöiden kanssa Yhdysvalloissa, jossa kaikki hänen tapaamansa yhtiöt olisivat valmiita tarjoamaan sopimuksen. Alma on äskettäin aloittanut keikkailun Lontoossa, jossa hänet on myös otettu innokkaasti vastaan. Alman ensimmäinen single Karma on saanut Spotifyssa yli 8,5 kuuntelukertaa. Supertähti Elton John valitsi Karman soitettavaksi omassa radio-ohjelmassaan. Alma on siis hyvin nopeasti tulossa kansainvälisesti kuuluisammaksi kuin yksikään suomalainen ennen häntä. Hän on lähtökohtaisestikin luomassa erilaista uraa kuin Suomen tämän hetken suosituimmat popparit, sillä Alma kirjoittaa nimenomaan kansainvälisille markkinoille tarkoitettua englanninkielistä musiikkia. Alma toteaa itsekin, että hänen levy-yhtiönsä ovat maailmalla ja hänen musiikkinsa myös tehdään siellä. Helsingissä hän käy kun ehtii.

Kaikki tämä huomioon ottaen Alma on vielä yllättävän tuntematon nimi Suomessa. Hänelle on tärkeää, että elämä pysyy suunnilleen samanlaisena ja jalat maassa. Alman tärkein ihminen elämässä on hänen kaksossiskonsa Anna, joka toimii keikoilla myös Alma DJ:nä. Kavereitaan Alma on käskenyt sanomaan tarvittaessa ilkeästikin, mikäli nainen alkaa osoittaa ylimielisyyden merkkejä. Alma on sekä musiikkinsa että olemuksensa puolesta raikas tuulahdus musiikkimaailmassa. Hänellä on käsittämättömän upea lauluääni sekä karismaa, jonka avulla hän on onnistunut valloittamaan Lontoon klubit, amerikkalaiset levy-yhtiöpomot ja Flow-festivaalin nuivan yleisön. Popparien odotetaan usein näyttävän malleilta ja Alma pelkäsikin, että häntä vaadittaisiin muuttumaan. Nainen itse kun viihtyy varsin hyvin punkkarityylissään ja neonkeltaisissa hiuksissaan. Pelko oli kuitenkin turha, sillä Almaan on ihastuttu juuri hänenä itsenään.

Alma kertoo, että juuri nyt tämä kaikki tuntuu hyvältä unelta ja hän yrittää käsitellä asian kerrallaan. Esiintymistä tuore tähti ei jännitä, vaan kertoo nauttivansa joka hetkestä lavalla. Laulujen kirjoittaminen on hänelle hyvin luontaista ja se kaikista helpoin tapa ilmaista tunteita. Alma on julkaissut vasta kolme virallista singleä, mutta niistäkin jokainen on saanut yli 8 miljoonaa kuuntelukertaa. Tämä on nimenomaan kansainvälisyyden ansiota, sillä Suomen markkinoille tehdyt kappaleet jäävät vain pienen piirin kuunneltavaksi. Alma yrittää olla ajattelematta paineita, joita popviennin suureksi toivoksi nimeäminen aiheuttaa. Hän tietää löytäneensä oman juttunsa ja uskoo työskentelevänsä sopivan paineen alla parhaiten. Alma kertoo, että hyvistä kappaleista alkaa olla jo runsaudenpula ja hän haluaa seuraavaksi esitellä yleisölle herkemmän puolensa, sen hittitytön monipuolisemman puolen. Nyt hän pitää Idols-kilpailuista putoamista onnenpotkuna ja yleisö on varmasti samaa mieltä.